Dankirkeby Duncan

Synod Robbie George x Cwmesgair Destiny e. Gwynfaes Culhwch

F. 02.03.2022

Duncan er i foråret 2023 kastereret og solgt som fremtidig ridehyggepony til Lotte Errebo, hvor han er følgesvend til sin far Synod Robbie George – vi ønsker alt det bedste til de to søde drenge <3

Duncan er skotsk/gælisk, som kommer ud af navnet “Donnchadh”, som betyder (Donn)”Brown” og (cath) “Warrior” = brun kriger – det synes jeg passer fint til den unge mand

Duncan´s far Synod Robbie George er lavet på hvad Synod Stutteriet selv kalder “den gode kombi” af “Kallistalogde Gold Rush og “hopper efter Synod Remington”. Kallistalogde Gold Rush er ikke selv videre kendt i “show regi”, men Gold Rush er lavet på Trevallion Jumping Jack Flash og går derved tilbage til Trevallion Flash Jack og derved rummer “tavlen” navne somTyhen Comet, Tyngwndwin Cream Boy og farfars mor er Trevallion Pearl, lavet på Cippyn Real magic og Tapton Rachel. Tapton Rachel går igen som mor til “Gold Rush´s morfar Trevallion President Dino og Synod Robbie George´s mor Synod Rock Crystal er linjeavlet på Nebo Black Magic og bærer derfor blod efter Pentre Eiddwen Comet, som i eget navn har vundet den eftertragtede “George Prince of Wales Cup” i både 1951-1956 og 4 hingste championater på Royal Welsh Show i 1953-1957-1958-1959 og hans afkom er blandt de mest vindende i flere generationer.

På Duncans moderside har vi den levende legende Gwynfaes Culhwch som far til Cwmesgair Destiny – Gwynfaes Culhwch vandt som den yngste den eftertragtede “POWC” allerede som 5 års og har desuden en rekord i at stå øverst på “Sire Rating”, som jeg ikke tror nogen kommer til at slå nogensinde. “Sire Rating” betyder at han er den hingst med det mest vindende afkom i Show regi og ved Royal Welsh Show i 2019 var det også meget tydeligt hvorfor, idet 3 af de 4 Cobs valgt til at kæmpe om den prestige fyldte “George Prince of Wales Cup” var efter Gwynfaes Culhwch. Duncans mormor er Gwenllan Sabrina og kigger man lidt på hendes gener, finder man at mormor´s mor er “Gwenllan Shan” og dermed er Gwenllan Sabrina´s mor søster til den meget smukke og betydelige “George Prince of Wales Cup vinder” Gwenllan Sali.

Duncan selv er simpelthen den sødeste “labrador” og bliver gerne og hjælper med “staldarbejdet”, selv om hans mor ER gået på fold og han kan simpelthen få hjerter til at smelte, fordi han er SÅ sød.