Dankirkeby Zoya

Dankirkeby Zoya, august 2023

Synod Robbie George x Dankirkeby Sadie e. Gwynfaes Matholwch

Født den. 11.03.2022

“prinsessen”eller “Divaen” som hun kaldes i det daglige er foreløbig en “keeper”.

Det var fantastisk at få et hoppeføl og så i sort, med to perfekte bagesokker og en stjerne (stor taknemmelighed <3)

Zoya er et Russisk/Ukrainsk pigenavn, der ligesom Zoe betyder “at elske livet”.

Zoya´s far Synod Robbie George er lavet på hvad Synod Stutteriet selv kalder “den gode kombi” af “Kallistalogde Gold Rush og “hopper efter Synod Remington”. Kallistalogde Gold Rush er ikke selv kendt i “show regi”, men Gold Rush er lavet på Trevallion Jumping Jack Flash og går derved tilbage til Trevallion Flash Jack og derved rummer “tavlen” navne somTyhen Comet, Tyngwndwin Cream Boy og farfars mor er Trevallion Pearl, lavet på Cippyn Real magic og Tapton Rachel.

Tapton Rachel går igen som mor til “Gold Rush´s morfar Trevallion President Dino og Synod Robbie George´s mor Synod Rock Crystal er linjeavlet på Nebo Black Magic og bærer derfor blod efter Pentre Eiddwen Comet, som i eget navn har vundet den eftertragtede “George Prince of Wales Cup” i både 1951-1956 og 4 hingste championater på Royal Welsh Show i 1953-1957-1958-1959 og hans afkom er blandt de mest vindende i flere generationer.

På Zoyas moderside har vi den levende legende Gwynfaes Culhwch som far til Gwynfaes Matholwch og derfor morfars far til Dankirkebys Zoya .

Gwynfaes Culhwch vandt som den yngste den eftertragtede “POWC” allerede som 5 års og har desuden en rekord i at stå øverst på “Sire Rating”, som jeg ikke tror nogen kommer til at slå nogensinde. “Sire Rating” betyder at han er den hingst med det mest vindende afkom i Show regi og ved Royal Welsh Show i 2019 var det også meget tydeligt hvorfor, idet 3 af de 4 Cobs valgt til at kæmpe om den prestige fyldte “George Prince of Wales Cup” var efter Gwynfaes Culhwch.

Zoyas mormor er Gwenllan Sabrina og kigger man lidt på hendes gener, finder man at mormor´s mor er “Gwenllan Shan” og dermed er Gwenllan Sabrina´s mor søster til den meget smukke og betydelige “George Prince of Wales Cup vinder” Gwenllan Sali.

Sadies mor Gwenllan Sabrina er lavet på gamle traditionsrige coblinjer – meget “oldfashion” og morfar Dimbeth Sion har som eneste hingst i det prestigefyldte show Royal Welsh vundet champion titlen “in hand”, “driven” og “ridden”, så bestemt også gode brugslinjer indblandet.

Maj 2024