Nyheder

JUNI 2024

ROSKILDE DYRSKUE Det var nogle dejlige dage i godt selskab, pænt vejr og søde ponyer (for det meste) – Dankirkeby Athena og hingsteføllet Dankirkeby Attention – i daglig tale “Arne” var tilmeldt fra Suzi – hun opnåede 22 point og en positiv beskrivelse.

Mie havde tilmeldt Dankirkeby Ellinor(Ellie) og hendes hingsteføl Dankirkeby Edwy, Kaya mønstrede Edwy og havde sin første dyrskue oplevelse, som bestemt ikke vil blive hendes sidste. Ellie opnåede flotte 23 p og en flot beskrivelse, Edwy blev udtaget som bedste Sec D føl, men blev slået i den samlede placering af et sec C føl, så det blev ingen tur ind i den store ring for denne gang.

Suzi havde Arnes nye ejere, Pernille og Frederikke med – de havde også en god oplevelse af deres første dyrskue, bortset fra at Pernille fik en “røvtur” og Frederikke måtte en tur med ambulance, efter at frække Arne gav hende en velplaceret baghov, da han fjollede efter turen i mønstringsringen – heldigvis var hun ok efter et tjek og kunne fortsætte med at nyde dyrskuelivet. TAK til Esther Seedorff som trådte til at fik styr på den lille bavian Arne.

MAJ 2024

Vi er klar til Roskilde Dyrskue 2024 – ses vi !!!

Dankirkeby Bromley Edwy er reserveret og vil flytte hjemmefra ved fravænning.

Dankirkebys Attention, i daglig tale “Arne” er solgt til Frederikke som fremtidig ridecob, Frederikke har til daglig sin gang hos Suzi, hvor hun rider Dankirkeby Magic Melodi og planen er at Arne skal forblive på Hestehavegaard som opstalder efter fravænning.

APRIL 2024

DANKIRKEBY ZOE til salg – der kan læses lidt om tanken bag denne dejlige 5 årige hoppe på hendes egen side, ligesom der også der er lidt billeder 

Hun måler pt 152 cm, men mon ikke hun tager et par cm mere på sigt.

MARTS 2024

Den. 14 marts folede Dankirkebys Athena lige over midnat sit første afkom – en brun hingst efter Conygar Jasper – han har fået kælenavnet “ARNE”.

Midt i marts rejste Henning til sit nye hjem i Belgien, hos Sally-Anne Watkins, hvor han på sigt skal fungere som ride -og kørepony – vi ønsker Sally-Anne alt mulig held og lykke med vores sorte smukke dreng – han vil blive savnet <3

Lige inden han tog afsted gik Mie og Suzi en tur med kamera, mor og søn i skoven og tog blandt andet dette skønne billede <3

Første weekend i marts deltog vi i Mountain og Moorland Wintershow og WOW…. Dankirkeby Black Magic aka Henning blev klassevinder, Senior Champion og Best i Race, samt SUPREME CHAMPION

 

FEBRUAR 2024

Den.26 februar kom årets første føl til verden hos Mie – han har fået navnet DANKIRKEBY BROMLEY EDWY – hans navn betyder “den retfærdige” og er synonym for en konge ved navnet – han er efter Conygar Jasper og ud af Dankirkebys Ellinor e.Pennal Dreammaker.

Mie går i overvejelser om han skal sættes til salg, hvis rette hjem dukker op.

Lotte Rosenlund har truffet aftale med Stutteri Wish i Sverige om at overtage Welsh Cob hingsten Conygar Jasper medio maj 2024 og selv om det er vemodigt at han skal afsted, ønsker vi også Camilla og familie held og lykke med Jasper og håber han vil bidrage lige så positivt til deres avl, som vi forventer han gør hos os (vi venter utålmodigt på 1.afkom efter ham pt.)  – han har på alle måder vist sig at have et hjerte af guld og har været nem at være omkring.

Dette forår bliver også sidste sæson at sec.C hingsten Dankirkeby Black Magic vil modtage hopper, da han fremover skal nyde livet som vallak og vi håber inden længe at kunne fortælle spændende nyheder om hans fremtid.

Gornoeth Fantasy

Det er med stor sorg at Mie desværre mistede Gornoeth Fantasy pga. forfangenhed. Forløbet startede medio december og trods alt det ellers virkede til at det gik fremad, fik hun et tilbagefald sidste weekend og i samråd med dyrlægen blev det besluttet at hun skulle have fred – hun var en af Mie absolut favoritter og hun vil blive dybt savnet.

JANUAR 2024

Godt nytår ønskes de gode mennesker der følger en smule med på vores hjemmeside. Vi venter i år 2 afkom, begge efter Conygar Jasper – for os bliver det særdeles spændende at se hvad den fine unge hingst har produceret på to af vores “Pennal Dreammaker” afkom, Dankirkeby Athena og Dankirkeby Ellinor.

Pt har vi ingen til salg, da Mie har valgt at tage Vanilla af salgslisten igen.

Dankirkeby Conrad er pt udlånt til Josefine Frost, som også har Dankirkeby Duncan – som manglede en legekammerat.

Tallene til medaljesystemet er talt op for 2023 og vi glæder os til at afsløre medaljevindere og Best Performance rytterne til Welshforeningens generalforsamling til marts.

NOVEMBER 2023

Vores salgsliste er opdateret – vi har pt to skønne unge Cobs til salg.

 • født 2021 – buckskin hoppe – Dankirkeby Bromley Vanilla Model
 • født 2022 – brun vallak – Dankirkeby Bromley Conrad

OKTOBER 2023

Mie startede en Novice ridden senior til Welsh ponyens dag og placerede sig 3 ud af 5, med stor ros fra dommeren.

SEPTEMBER 2023

September startede med en Show weekend på Roskilde Dyrskue, hvor pigerne havde tilmeldt 2 ponyer hver til lørdagens show i Welsh pony og Cob foreningens regi. Suzi havde tilmeldt Dankirkeby Black Magic, som blev 1/1 i sin klasse og dermed kvalificeret til Sec. C championatet og Dankirkeby Athena, deltog i klassen for 1-4 års sec D hopper, hvor hun placerede sig som nr. 2 af 5, mens Mies Dankirkeby Vanilla blev nr. 3 i samme klasse og Dankirkeby Jasmin, ejet af Familien Storkegård blev placeret som nr. 5 – det er første gang at familien Storkegård prøver kræfter med at udstille, så mon ikke de kommer stærkt igen ved en anden lejlighed. Mie havde også Dankirkeby Ellinor med, hun stod 4 ud af 5 i en meget stærk klasse for 5 års og ældre hopper. 

Familien Storkegård havde ud over Jasmin også tilmeldt Sec C vallakken Dankirkeby Game Over, han stod nr. 2 i dagens vallakklasse og var derfor kvalificeret til sec C championatet. Christina Frederiksen viste flaget med Dankirkeby Belle i en stærk klasse for 4 års og ældre sec C hopper og fik en placering som nr. 3.

Fedt at se, at ud af ialt 34 ponyer til dette show, var 7 af dem ponyer med vores præfix.

Søndag var der show i Mountain og Moorland regi, junior rytter Anna Mouritzen havde lånt Dankirkeby Magic Melodi og blev placeret som nr. 2 og kvalificeret til juniorchampionatet. Mie deltog i en Novice ridden senior på Gornoeth Fantasy og stod 3 ud af 5 og havde en fest i den store ring ved M og M foreningens fremvisning.

AUGUST 2023

Midt i august fik jeg henvendelse fra Lotte om at det ikke gik med Duncan og derfor ønskede hun at jeg fandt en anden løsning for ham og jeg tog kontakt til Josefine Svanholm Frost om hun kunne være interesseret i at indgå en aftale omkring ham og derfor ankom han hos Josefine den 14 august og hele familien er så begejstrede for ham, så det er dejligt at få en sådan tilbagemelding og vi glæder os til at se hvad Josefine kan få ud af Duncan på sigt.

JULI 2023

Den. 26/7-23 fik vi årets eneste føl, idet Dankirkeby Sadie folede et sort hoppeføl e.Synod Robbie George, som så sætter punktum for Robbies tid som avlshingst her på stutteriet – Robbie er solgt som ridevallak tidligere på måneden.

Synod Robbie George og Dankirkeby Duncan er solgt til Lotte Errebo og efter kasteration, genopfriskning af ridning for Robbie, oprandt dagen for at de skulle afsted på deres nye eventyr i nordsjælland – vi ønsker dem god vind og Lotte stort tillykke med de skønne drenge <3

Lotte har efterfølgende sendt os et billede af at de blev lukket sammen efter et døgn hos ny ejer og det går så fint med dem sammen.

JUNI 2023

Den sidste weekend i juni deltog Suzi og Mie i M & M For FUN, som belv afholdt i Holbæk. Suzi havde tilmeldt Dankirkebys Athena i en klasse for 4 års hopper, som hun vandt og senere gik hun hen og blev JUNIOR CHAMPION og derved kvalificeret til BIS senere på dagen.

Hun havde også tilmeldt Dankirkebys Melodi i en 5 års og ældre hoppe klasse, – en stor klasse, hvor hun blev nr.2 i klassen og dermed kvalificeret til Senior championatet.

Suzi nåede dog ikke mere den dag, da hun havde private forpligtigelser at tage sig af, så ingen af hopperne mødte op til flere dyster den dag.

Mie deltog i sin 3. rideklasse på Gornoeth Fantasy – en first ridden og vandt sin klasse, man kan virkeligt se at undervisningen har betalt sig og de gjorde en super flot figur.

EFTER mange overvejelser har Suzi besluttet at sælge Dankirkebys Harry til Tessa Pultz, Harry har siden februar 2023 boet hos Tessa på lånebasis, da Suzi skulle barsle og derfor ikke havde tid til ridning af ham og Tessa har været så begejstret for at arbejde med Harry, at det er besluttet at han derfor forsætter som Tessas nye jagtmakker på permanent basis.

MAJ 2023

Dankirkebys Athena og Dankirkeby Ellinor er begge scannet ifol til 2024 med Conygar Jasper.

MARTS 2023

30.03.2023 Det er med stor sorg vi mistede BRIMSTONE DYLAN til kolik,  – en æra er slut og han er dybt savnet – ære være hans minde <3

25.03.2023 uddelte vi de årlige perfomance medaljer ved welsh foreningens generalforsamling og vinderne kan ses på vores hjemmeside under medsljesystem – tillykke til årets vindere og tak til Stutteri Borch for at være sponsor af performance rosetter til bedste junior og senior rytter 2022.

14.03.2023 – DANKIRKEBY MAGIC STARLIGHT er idag solgt til Nina Synnest Sinvani & famile og ønsker dem tillykke, med den velgående plag og glæder os til at følge ham.

Måneden startede med at Mie deltog i Mountain og Moorland WinterShow på Gornoeth Fantasy, hvor de fik en flot 2 plads i en noviceklasse.

FEBRUAR 2023

DANKIRKEBY JASMIN-Bromley er solgt til familien Storkegård, hvor hun freadrettet skal bo sammen med sin “nevø” Dankirkeby ThunderStruck u.a. Dankirkeby Anastasia og de to sec C ponyer, ligeledes herfra Gribsvads Musie og hendes søn Dankirkeby Game Over – vi ønsker Familien Storkegård alt mulig held og lykke med deres nye pony og glæder os over endnu engang at en af vores dyr havner i et 1.klasses hjem. 

Stutteriet har truffet aftale med Lotte Rosenlund om at låne hendes dejlige unge Welsh Cob hingst Conygar Jasper og vi glæder os til at se hvad han kan bidrage med fremadrettet. Han vil være stationeret hos Mie, nærmere info om ham på hans egen side og siden om bedækningsbetingelses siden er opdateret med “Jasper”.

JANUAR 2023

Godt nytår – 2022 sluttede stille og roligt, 2023 kommer ikke til at byde på intern forøgelse af flokken, idet vi ikke har bedækket nogen hopper til i år.

Vi har stadig nogle ponyer til salg, så tjek gerne vores salgsside og se om der er noget der passer til dit behov.

NOVEMBER 2022

I november måtte vi tage afsked med Gornoeth Fortune Cookie, idet hun pådrog sig tarmslyng og måtte aflives – flyv frit smukke pony <3

OKTOBER 2022

Vi har taget afsked med to smukke hopper her i oktober, begge var de i hver deres afdeling “store profiler og flokledere” – nu er de smukke stjerne på himlen * Fronarth Modern Maid* og *Cwmesgair Destiny* – I vil altid være i vores hjerter <3.

Fronarth Modern Maid

 

Cwmesgair Destiny

Gornoeth Fortune Cookie er vendt hjem igen til Mie, så må vi se hvad hun kan få ud af hende på sigt,

SEPTEMBER 2022

Som september går på hæld, kan vi dele nyheden om at Calvin og Cilla rejste til dres nye hjem hos Dorte Vallentin den 16 september og hun er super glad for sine to nyerhvervelser og det er jo bare så skønt at få en tilbagemelding på – Calvin var forinden blevet kastereret.

Dankirkebys Elliot er ligeledes solgt og forventes at fraflytte Mies adresse i december.

AUGUST 2022

Dankirkeby Calvin Klein og hans mor Walena Cilla Black er solgt og forventes at flytte herfra medio september – vi ønsker Dorte held, lykke og forhåbentlig megen glæde med de to søde Sec C ponyer.

Calvin 14 dage på foto

JUNI 2022

Vi havde 4 ponyer med til Mountain og Moorland for FUN Show 2022, idet Mie havde tilmeldt Dankirkeby Vanilla Bromley e. Synod Robbie George og u.a Fronarth Modern Maid, hun havde en god Show debut, med alt hvad den indebar af vask, trailerkørsel og fik 38 p, men gik ikke videre i fra juniorchampionatet – der skal lige trænes lidt på noget fremdrift i showringen. Dankirkeby Black Magic, vores unge sec C hingst e. Caebryn Harri QC og u.a. Dankirkeby Magic Melodi havde til gengæld rigeligt fremdrift og han havde også lidt sine 3 årige hormoner med til dagens show, fik 42 p. og en fin beskrivelse, men gik heller ikke videre end i juniorchampionatet.

De to helsøskende e. Pennal Dreammaker og u.a Valhallas Kiss-Me-Kate, Dankirkeby Harry og Dankirkeby Athena var også med til Show. Dankirkeby Athena stod nr. 2 i sin klasse af 2-4 års hopper, fik 42 p. som nr. 1 og kvalificerede sig dermed til junior Championatet, men gik ikke videre herfra. Suzi havde tilmeldt Dankirkeby Harry til deres første rideklasse, en Novice klasse, hvor han stod nr. 2 og fik 92 ud fa 100 mulige point, samt en beskrivelse hvori der bla står han bliver en kvalitets ridepony, når han er færdigudviklet – pt er han 4 og stadig i lidt vækst, trods sine 164 i stg, men det var STORT at se resultatet af en plan, der har været undervejs siden 2014 og startede med, at Suzi udtrykte ønske om, at hvis hun skulle have en “Cob” af mig,  skulle det være en med eget prefix og helst stort, da Suzi er en høj pige. Det var en stolt mor, der fuldte equipagen på sidelinjen.

Endelig er nattevagterne slut for denne gang, idet Dankirkeby Ellinor den 13. juni kl. 03.15 folede en sort hingst med blis og 4 sokker e. Synod Robbie George – han er det første barnebarn efter Pennal Dreammaker, så han kan godt gå hen at blive en stor dreng, både da mor “Ellie” er 158 cm og morfar Dreammaker var 164 cm. Han har fået navnet Dankirkeby Elliot Bromley og vil være til salg ved fravænning, da han er for tæt relateret til vores avlshopper på alle 3 matrikler.

6. juni folede vores lånehoppe Kildegaards Cirkeline lige over midnat kl. 00.06 en stor brun hingst e. Synod Robbie George, han har præcis så meget stjernekvalitet som vi havde håbet og med de lange stærke ben, bliver han bestemt nok også en ordentlig kleppert – Mie er lidt i tænkeboks om han skal sælges eller have lov til at forblive på matriklen – han har fået navnet Dankirkeby Conrad Bromley.

Efter laannngggg tids coronapause, blev vores rammer til dyrskuet endelig opdateret – det var virkeligt tiltrængt, da de fleste af de tilbageværende er blevet ældre, nogle er solgt og andre er kommet til, så det var en stor fornøjelse at gå til fotohandleren for at få fremkaldt nyt materiale.

MAJ 2022

Efter familieråd, har vi besluttet at salget af Dankirkeby Zoe er trukket tilbage, men da vi stadig ønsker at skære i antallet af ponyer, er det besluttet at tiden er kommet til at vores søde og dejlige welsh Cob hingst SYNOD ROBBIE GEORGE skal ud og glæde en ny familie – om det skal være som hingst eller vallak, er op til køber.

Tjek vores salgsdyr ud – der er mere info om dem på deres egne sider :

Sec C.

 • Walena Cilla Black – 7 årig sort hoppe, ca 135 i stg
 • Dankirkeby Calvin Klein – rødt hingsteføl, forv, max sec C mål
 • Dankirkeby Magic Starlight – sort hingst – 4 sokker, forv.max kat.2

Sec D

 • Dankirkeby Bromley Jasmin – 1 års sort cob hoppe, forv. max 1 pony
 • Synod Robbie George – 5 årig licensgodkendt Welsh Cob hingst – han er max 1.pony.

APRIL 2022

Fronarth Modern Maid har folet et smukt brunt hoppeføl – hun får navnet Dankirkeby Bromley Victoria og er indtil videre en beholder.

MARTS 2022

Der er sat lidt dyr til salg – se mere info på deres egne sider : 

 • Dankirkeby Zoe – 3 års welch cob hoppe
 • Walena Cilla Black – 7 årig sec C hoppe
 • Dankirkeby Calvin Klein – Sec C hingsteføl
 • Dankirkeby Magic Starlight – Sec C hingsteføl

NY HINGST TIL STUTTERIET 

Vi kunne også byde en ny pony Velkommen, idet Mie har investeret i, hvad vi håber kan blive kommende avlsemne RHYSONFRYD TOUCH OF JAC e. Azgard Flash of Gold x Brynithon Touch of Class e. Thorneyside The Jackpot – velgående, stærk 1. års hingst, som desuden er farvetestet “smokie black”.

Marts med forårsfornemmelser, har virkeligt sat gang i folingerne :o) men ikke så mærkeligt, idet flere af vore hopper var bedækket med kun en dags mellemrum i 2021, således blev Cilla bedækket 23 marts, Destiny 24 marts og Sadie 25 marts, mens Melodi blev bedækket de første dage i april .

Den. 13 marts blev det Dankirkeby Magic Melodi ´s tur til at nedkomme – hun fik en sort hingst, med 4 sokker og stjerne e. Synod Robbie George – han har fået navnet DANKIRKEBY MAGIC STARLIGHT og vil være til salg ved fravænning til september – vi forventer et slutmål på max kat.2.

Dankirkeby Sadie folede den 11.marts – sort hoppeføl e. Synod Robbie George – der ud over i det daglige at blive kaldt “prinsessen”,  har fået navnet DANKIRKEBY ZOYA, som måske ikke pt. er så politisk korrekt, idet det er et Russisk/Ukrainsk navn, som betyder “elsk livet” – og i øvrigt er udsprunget af søsters navn Zoe.

Den 2.marts kom derfor DANKIRKEBY DUNCAN til verden, ud af Cwmesgair Destiny og efter Synod Robbie George – jeg er simpelthen så begejstret for den lille fyr <3 – han har bare “noget” og så er han ualmindeligt tillidsfuld og elsker allerede mennesker.

FEBRUAR 2022

17.02.2022 – Vi kan byde årets første føl velkommen <3 idet Walena Cilla Black har folet et rødt hingsteføl – Velkommen til DANKIRKEBY CALVIN KLEIN

Calvin skal finde et nyt hjem ved fravænning til ca 1 september 2022.

 

JANUAR 2022

GODT NYTÅR

Året startede med at vi afleverede DANKIRKEBY GRIFFID hos Stald Diva, der har købt ham for at uddanne ham til at blive en lille piges bedste ven – vi er helt sikker på at det er super godt for ham og at han vil nyde dels at komme i arbejde og han vil have så godt af at finde et godt hjem, hvor han kan være “stjernen”. 

DECEMBER 2021

Det er vist på høje tid med lidt opdatering herfra.

I foråret kom hingstene i “arbejdstøjet” tidligt på sæsonen, idet de første blev bedækket i medio marts, bare for at have god tid til at få hopperne ifolet, efter en sæson sidste år, hvor INGEN af hopperne hos Malene ville ifoles, selv om de endda blev sprøjtet igang uden den fjerneste reaktion, så da de viste brunst i marts, var det bare med at benytte sig af det og BINGO – alle 3 hopper hos Malene er ifolet ved 1 bedækning henholdsvis den 23-24 og 25 marts, så storken kommer tidligt i 2022.

Robbies sommer var fordelt på, at han skiftede mellem af stå hjemme på “kildetofte” hos Malene og på “Brumlegården” hos Mie, hvilket han tager med ophøjet ro og bare nyder haremmet begge steder.

Følgende af vores hopper er ifolet Synod Robbie George med termin i 2022:

 • Dankirkeby Sadie
 • Cwmesgair Destiny
 • Kildegaards Cirkeline (venligst udlånt af Stutteri Kildegaard)
 • Dankirkeby Magic Melodi
 • Fronarth Modern Maid
 • Dankirkeby Ellinor

Dylan har tilbragt tiden på fold med hans “cillakone” hver dag, ud over at betjene et par fremmede damer også, så de to sec C´s nyder bare livet sammen. Han har desværre også døjet med helbredet i sensommeren, lidt kolik og dårlig mave – men er pt rimelig stabil, det er så hulens svært som ejer at se på, når de ikke er helt friske – han er jo kun 22 i år.

Følgende af vore hopper er bedækket med Brimstone Dylan til 2022:

 • Walena Cilla Black

Dankirkeby Magic Melodi

Kåringen i august var lidt en skuffelse, idet Robbie ikke opnåede den ventede kåring og eneste positive ting, dommerne havde at sige om ham var “nice head” – heldigvis var det stadig i mine øjne den samme dejlige hingst jeg læssede og kørte hjem igen, men så må vi se om han stilles igen ved en senere lejlighed.

Dankirkeby Magic Melodi blev kåret i 1 klasse – hvilket jeg nok også ville være forbavset over hvis hun IKKE blev, idet hun efterhånden både i størrelse og bevægelse er rigtig fin og fuldt på højde med mange andre gode danske ponyer – et yderligere plus på hendes konto er desuden hendes fine brugsegenskaber, som hun da også viste ved “fyns Sommershow”, hvor Natasja debuterede i en “first ridden” og blev Supreme Ridden Champion”.

Dankirkeby Black Magic ud af Dankirkeby Melodi bliver også bedre og bedre i takt med alderen og det bliver spændende at følge den søde unge herre på hans vej – hans seneste gode resultater er Res.bedste 2 års og Res.bedste i racen til M og M Christmas Show.

Dankirkeby Harry er blevet tilredet i efteråret, så Suzi kan få en afløser til gode gamle Karell, der snart er en aldrende dame, men “still going strong”.

Hos Mie har også Dankirkeby Ellinor rytter på i ny og næ, men går snart på barsel, idet hun er ifolet til 2022 – til gengæld er Gornoeth Fantasy kommet i “arbejdstøjet” igen efter endt barsel og hun er ikke ifolet igen, da Mie vil koncentrere sig om at bruge hende til ridning.

Gornoeth Fortune Cookie er solgt til Christina, hvor hun er kommet på stald med 2 andre Dankirkeby ponyer, nemlig hendes “niece” Dankirkeby Anastasia og Dankirkeby Matinique, som begge er solgt til Stutteri Spirhøj ved Regstrup inden for de senere år, D.Matinique havde vi fornøjelsen af at gense til kåringen, hvor hun blev kåret i 2.klasse med en god beskrivelse og hendes datter Dankirkeby Belle ejet af Team Frederiksen mødte vi til Mountain og Moorland Christmas Show, hvor hun fik en fin bedømmelse og endte i championatet.

Stutteriets to afkom fra 2021 efter Synod Robbie George vokser godt til og er begge snart nogle store piger – de er begge ved at være fravænnet deres mødre, men foreløbig forbliver de hos Mie

Dankirkeby Jasmin

Med disse ord, denne december aften vil jeg ønske alle en glædelig jul, samt et lykkeligt ponynytår – vi ses forhåbentlig derude på showpladserne i 2022.

MARTS 2021

Fronarth Modern Maid har folet et buckskin hoppeføl og begge årets føl er super udtryksfulde, så vi er meget tilfredse med Synod Robbie George´s første 2 afkom.

FEBRUAR 2021

“Storken kom tidligt i år”, Gornoeth Fantasy var sat til 1.marts, men folede allerede medio februar og fik det sorte hoppeføl Dankirkebys Jasmin e. Synod Robbie George. Så venter vi bare på at Fronarth Modern Maid skal fole, ligeledes omkring 1.marts.

JANUAR 2021

Først og fremmest ønskes vore følgere godt nytår, lad os håbe vi i år kan få lov til at komme ud og vise vores dyr frem.

Året er startet med både en nyerhvervelse og et salg, idet vi har indgået samarbejde med Bent Thygesen, Kildegaards Welsh Cobs om hoppen Kildegaards Cassiopeia, hun har selvfølgelig fået sin egen side.

Dankirkebys Harry efter Pennal Dreammaker og ud af Valhallas Kiss-Me-Kate er solgt til Inger Sode-Larsen, som manglede en ridevallak og da vi ved at Inger giver sine dyr et fantastisk hjem, at hun gerne vil have store cobs (han blev målt til 157 cm inden afgang), så blev det sådan, selv om planen oprindeligt var at han skulle være ride cob for Suzi. Hun trøster sig med at hun har helsøster Dankirkebys Athena, som udvikler sig så positivt, så hun tænker hun sagtens kan udfylde rollen som ride, avls og show cob med tiden.

2021

DECEMBER 2020

Så fik jeg (Malene) en tur på Robbie <3 – fantastisk og så endda på min fødselsdag :o)

NOVEMBER 2020

Vi kan byde Dankirkebys Griffid velkommen tilbage i stalden – han er født i 2014 og skal  med tiden videre til den perfekte familie for ham.

OKTOBER 2020

Gornoeth Fortune Cookie (Taybog Byron x Estoro Candyfloss) blev leveret af Alan Pearse den 23 oktober – hun er avlet på den “dun” linje, som Gornoeth Stutteriet har haft gennem mange generationer og virker nogle af navnene bekendte, er det fordi hun er halvsøster til Gornoeth Fantasy, som stutterier erhvervede i 2013.

SEPTEMBER 2020

September startede med tilføjelse af en ny pony til Stutteriet, da Alan Pearse leverede Walene Cilla Black den 01.09.20.

JUBBIIII, så har vi været til show – det første af sin art i år – med var Dankirkebys Magic Melodi og Dankirkebys Black Magic fra vores side – Dankirkebys Lady in Red deltog også med sin ejer og rytter Mikala Frederiksen. Marie red Melodi i “first Ridden”, hvor hun vandt klassen, med Lady som nr 2 , glæden var stor over at se to Dylan børn blive 1 og 2. Begge gik de videre til championatet, hvor Marie og Melodi blev RESERVE RIDDEN CHAMPION.

In hand fik Black Magic(henning) en rød roset og Melodi gik videre til sec C hoppe Championatet, hvor hun blev reserve hoppe Champion og videre til Supreme championatet, hvor hun blev RESERVE CHAMPION sec C.

AUGUST 2020

I starten af august blev aftalen, at Dankirkebys Belle (Caebryn Harri QC x Dankirkebys Matinique) skulle blive hos Christina og Mikala, Team Frederiksen, hvor hun siden december har fungeret som selskabspony for deres anden Dankirkeby pony, nemlig partbred hoppen Lady in Red – vi håber de får stor glæde af Belle. :o)

En ny pony er kommet til, partbred hoppen “Butterfly”, efter Greenhills Shakespere, som er flyttet ind hos Suzi i denne måned, planen er at Marie skal tilride hende og så skal der findes en sød lille rytter der vil arbejde videre derfra.

Endnu en pony er solgt, Dankirkebys Dafydd (Brimstone Dylan x Cwmesgair Destiny) forlader os, når vejret bliver lidt bedre til kasteration – han skal bruges som ridepony hos familien Geertsen, når han er klar til det – vi ønsker familien alt muligt held og lykke med Daffy <3 (her ses han med sin nye bedste ven NOVA <3)

JULI 2020

Vi er ikke så aktive på nyheds fronten, men der er nu heller ikke så meget at berette om i disse Corona tider – dog kan vi fortælle at Dankirkebys Anastasia er solgt til Stina Noer, som købte Dankirkebys Matinique sidste år fra os og vi glæder os til at se hende som Stinas fremtidige ridecob. 

JUNI 2020

Man bliver da så glad, når man i “indbakken” modtager en hilsen fra en man ikke kendte til, idet vi fik billeder af Welsh Mountain hoppen COCO, der kunne fejre fødselsdag i selskab med sin ejer, den 9 årige Josephine. Coco må være en af de sidste afkom efter vores første Welsh Mountain hingst Pegasus Donsi WMH 82, hun er født i 2007 af hoppen Møllegaards Betsy e. Orvington Remus.

2 af stutteriets hopper er scannet ifol med Synod Robbie George til 2021, nemlig Fronarth Modern Maid og Gornoeth Fantasy, så der ventes ialt 3 afkom efter ham til 2021.

MARTS 2020

Som marts går på hæld og der kommer flere og flere dage hvor solen titter frem og fuglene begynder at synge hver morgen med lyset, er hingstene trukket i arbejdstøjet og vores unge Synod Robbie George har de forgangne dage haft sin debut inden for “voksenlivet” – han har naturtalent må vi sige, men han må også erkende, at selv en ung flot fyr, som ham selv godt kan køre lidt træt, når der står 3-4 damer og kigger længselsfuldt på ham <3 – vi håber projektet lykkes og gør det det, her i første omgang, kan Mie se frem til både tidlige føl og mange nattevagter i træk, da alle hendes hopper er bedækket inden for samme uge 🙂

SYNOD ROBBIE GEORGE er blevet farvetestet – han er smokie black, dvs han har creme gen – men han er jo også efter den palomino farvede hingst Kallistalogde Gold Rush, som igen er ud af 2 gange dun far og farfar.

IMG_3550

FEBRUAR 2020

NY HOPPE : Den 18 år gamle hoppe Fronarth Modern Maid er kommet til stutteriet – hun har selvfølgelig fået sin egen side, vi glæder os til at se hvad hun kan bidrage med til stutteret. 

FMM1

Året 2020 er vores 30 års jubilæumsår – vi venter INGEN føl, da vi IKKE har sat nogen hopper i fol sidste år, men i stedet har “barslet” med et medalje system for de engelske brugsklasser og de første af os sponserede “Performance medaljer” skal uddeles på welshforeningens årlige generalforsamling i marts – og vi glæder os.

Når vi nu sidder og venter på forår, kan vi jo kigge lidt i minde kassen – der har været mange gode stunder – en dag jeg vil tænke tilbage på med glæde er hvertfald kåringen 2018, hvor Dylan blev kåret i 1.klasse.

 

DECEMBER 2019

GLÆDELIG JUL & GODT NYTÅR

I december har vi haft en “julekalender” løbende gennem alle 24 dage – “lågerne” der blev åbnet hver dag, har bragt mange minder og historier frem om mange af de dejlige ponyer, stutteriet har været i berøring med gennem næsten 30 år, som aktive i welsh avlen – vi planlægger at i 2020 vil der hver måned være en “månedens pony” som profilbillede, for at markere vores 30 års jubilæum. 

Dankirkebys Matinique har fået et dejligt nyt hjem hos familien Noer i Regstrup, hvor hun skal være show, avls og ride pony for familiens døtre Mille og Frida – vi glæder os meget til at følge dem på sidelinjen.

Dankirkebys Belle blev afhentet en af de sidste dage i december, for at være selskab for Dankirkebys Lady in Red, ejet og redet af Mikala Frederiksen. Belle er stadig til salg, hvis det rigtige hjem dukker op, men indtil da kan hun agere selskab for Lady.

NOVEMBER 2019

Føllene er stort set alle fravænnet deres mødre og sover i egne bokse. Karen og Carl har solgt Valhallas Kiss-Me-Kate og hun forlader Suzis matrikel medio november, så hun kan komme ud og give glæde hos en ny familie – vi er meget taknemmelige over den mulighed vi fik for at lave to dejlige afkom efter hende og begge kommer bestemt til at kunne opfylde det formål. som planen oprindeligt var baseret på, at lave en stor ridecob til Suzi´s lange ben.

Kate2019

OKTOBER 2019

Dankirkebys Harry er kastereret – dels mener vi han får et meget bedre og mere socialt liv som vallak og da flere af vore hopper er efter Dreammaker, vil det selv være begrænset hvad vi kunne bruge ham til. 

Dankirkebys ThunderStruck, Dankirkebys Game Over og Gribsvads Musie er solgt til Familien Storkegård – vi ønsker dem alt held og lykke med ponyerne i fremtiden.

SEPTEMBER 2019

Der er ikke sket så meget de sidste måneder, ud over selvfølgelig føllene vokser og bliver frækkere og frækkere, som sådan nogle skal :o)

Starten af september er altid med arrangementet Store Hestedag i Roskilde og til lørdagens Welsh Show havde vi valgt at melde en del til, så det blev en travl dag –  WSPB hoppen Karell Nyberg stod nr 3 i sin kalsse og Dankirkebys Magic Melodi faldt ikke i dommernes smag – så hun endte sidst i klassen, ligeledes gik det for Dankirkebys Anastasia og hendes føl Dankirkebys ThunderStruck. Dankirkebys Black Magic stod nr 3 i en stor følklasse. Lars mønstrede Brimstone Dylan til UG, kunne dog godt se at Dylan var træt til sidst, så han gav den ikke helt den samme gas i Supreme Championatet, som de andre runder, men han endte dog ud i at være klassevinder, hingse Champion Sec.C og Supreme Champion sec C, mens Synod Robbie George tog titlerne som klassevinder, Ungdyrs Champion og hingste Champion Sec D – begge drenge var søde at have med i byen, trods div kaos fra morgenstunden – Signe havde tilmeldt Cwmesgair jager Bomb, men han ville endnu engang ikke læsses og var desuden halt. En stor tak skal lyde til Tanja, der reddede kørslen af Robbie til pladsen. Mikala mønstrede Dankirkebys Lady in Red til en 2 plads i klassen for WSPB.

RobbieSHD DylanSHD

Søndag var der M og M på pladsen – her var Karell Nyberg tilmeldt to klasser, en first ridden med Suzi i sadlen og en Open Ridden med Marie i sadlen. Mie red selv Gornoeth Fantasy i en first Ridden – klassen endte med at Suzi vandt, mens Mie blev nr 4 , men med stort potientiale, med lidt mere erfaring, fik hun med på vejen af dommeren. Marie endte som nr 5 i Open Ridden, hvor kravene er noget højere end de klasser hun plejer at deltage i, så der er lidt at arbejde på. Mikala gjorde igen god figur og blev Junior Champion på Dankirkebys Lady in Red.

Suzi Karell SHD MieSHD MikalaSHD

September sluttede med Welsh Ponyens Dag på Katrinebjerg Rideklub i Mørkøv – her endte Mikala som nr 3 i en dressur klasse og som reserve Champion i de engelske Rideklasser – flot redet …. 

MikalaWPD

JUNI 2019

MOUNTAIN OG MOORLAND SHOW for FUN.

Mountain og moorland for fun foregik på Team Cape, her i Ringsted og vi havde meldt GORNOETH FANTASY til en “first ridden” med Marie Post Jørgensen, 12 år i sadlen – hun blev klassevinder med 87 af 100 mulige point, første gang til stævne på Fanta og Fantas første rideklasse nogensinde – det stoppede dog ikke her, for de endte med at blive “JUNIOR RIDDEN CHAMPION” og end blandt de bedste 4 dyr på dagen i “performance klasserne”, SEJT GÅET af Marie – I showklassen, hvor Mie mønstrede Fanta, fik hun 42 p.

FantaFUNMarie FantaFUNMarie1 MikalaogMarieFUN

FantaFUNMIE

Mikala debuterede på den 4 årige DANKIRKEBYS LADY in RED, de stod nr 3 i den klasse som Marie vandt og 10 årige Mikala mønstrede Lady til en flot klassevinder.

MikalaFUNmønstring

Michelle, som har sin sec C hoppe Thers Betty Boop opstaldet hos Mie, fik 40 point og vandt sin klasse – godt løbet.

MichelleFUN

Team Bering som er opstaldet på Kildetofte, skulle efter planen have haft både den 2 årige cob hingst Cwmesgair Jager Bomb og sec. C vallakken Gribsvads Dario med, men Jager ville ikke læsses, men Ida red Dario både i en working Hunter og 2 rideklasser, samt deltog i agility mv, så hun havde en dejlig dag :o).

IDA WH FUN DarioFUN

SYNOD ROBBIE GEORGE havde sin debut med alt vedr show den weekend, helt fra vask, trim og kridt til trailer, fremmed stald og mønstring – han klarede alle dele så super flot og var så sød at have med i byen – han fik 42 point og klassevinder, med 9 for sin bevægelse, så vi var rigtigt glade for resultatet, så skal han bare have lige have lidt mere tempo på, men det kommer med tiden, når han har prøvet showringen et par gange tror vi.

RobbieFUN

BRIMSTONE DYLAN, skulle stille i en veteran klasse for første gang – han blev klassevinder med hele 45 point og han endte med titlen VETERAN CHAMPION og forlod ringen som den sidste, inden dagens “IN HAND” champion og reserve blev kundgjort, så vi var yderst tilfredse med dagen.

DylanFUNCH DylanFUN

SALGSLISTEN ER OPDATERET med følgende dyr: Dankirkebys Harry Dankirkebys ThunderStruck Dankirkebys Belle Dankirkebys Matinique Valhallas Kiss-Me-Kate

ROSKILDE DYRSKUE 31 maj – 2. juni – vi havde de to helsøstre Dankirkebys Melodi (født 16.04.2013), med sort hingsteføl ved siden, samt søster Dankirkebys Matinique (født 16.04.2014) med sit røde hoppeføl Belle ved siden – begge føl er efter hingsten Caebryn Harri QC. Melodi fik 23 point og ærespræmie, Matinique fik her på sin første udstilling 22 point, så vi var meget tilfredse. Signe Bering havde sin 2 års hingst Cwmesgair Jager Bomb med, som fik 21 point –  En dejlig weekend i gode welshvenners lag.

MatiniqueRoskilde1 MatiniqueRoskilde BelleRoskilde MelodiRoskilde MarieRoskildeBlackM

 

MAJ 2019

Torsdag den 30 maj snød Kate os igen og havde folet en fint hoppeføl efter Pennal Dreammaker, så Suzi var naturligvis meget glad – Dankirkebys Athena har selvfølgeligt fået sin egen side .

Athenajuni2

Lørdag den 25.05. kunne vi sige velkommen til Dankirkebys Dafydd,  brun hingst lavet på en kombination af Brimstone Dylan og Cwmesgair Destiny <3 – han har selvfølgelig fået sin egen side  dai3

Når man skal på Roskilde Dyrskue. skal der jo trænes – Marie har kæmpet bravt for at få skik på Dankirkebys Black Magic – vi håber så at han er mindre fræk, når han kommer i ringen til dyrskuet :o)

Marietræner1 Marietræner

Dankirkebys Anastasia fik den 21.05.et brunt hingsteføl under et voldsomt tordenvejr, så selvfølgelig har han fået navnet  Dankirkebys ThunderStruck – Thunder har fået sin egen side  thunderstruck Dankirkebys Gary Grant er solgt til Mille Lindberg – vi håber hun får meget fornøjelse af ham og at vi ser dem i fremtiden til et show i ny og næ. Dankirkeby Gary Grant marts 19 APRIL 2019

Dankirkebys Magic Melodi folede i starten af april et sort hingsteføl med blis og 4 sokker – han kommer til at hedde Dankirkebys Black Magic og har allerede fået sin egen side.

Gribsvads Musie fik sit sidste føl og derfor er det brune hingsteføl navngivet “Game Over” – så skal hun efter endt barsel bare nyde at være hygge/ride pony for Rebecca. Game Over har også fået sin egen side.

Dankirkeby Black Magic GameOver

Dankirkebys Harry fejrede sin 1 års fødselsdag med en måling, der viste 144 cm i stg og udstilling på Dorthealyst, sammen med Dankirkebys Gary Grant – de fik begge 7 i helhed, hvilket måske ikke lyder af meget, men vi er meget tilfredse, set i lyset af en skrap dommer og at de ikke var “optimale” på dagen og for os handlende det mest om at give dem en på opleveren, hvilket vi også kunne se at især Gary fik, da han efter sin første trailertur, steg ud af traileren og kiggede sig meget undrende omkring, for hvor f….. var han havnet henne – han stod hvertfald længe og “stallede” totalt, hvilket ikke helt ligner den ellers så frække unge mand. :o)

IMG_4516 IMG_4517

Vi er også igang med at opdatere alle ponyernes sider med stamtavler, så man kan se hvilke linjer de er lavet på og i muligt omfang, hvilke farver der ligger i generne.

MARTS 2019

Vi venter ialt 7 føl hos os i år, helt ekstremt mange efter vores normale målestok, så vinteren er gået med at vente og vente og vente – og endelig montere de første camera. Samtidig har vi så i år forsøgt os med pendulering af alle,ink Suzi 🙂 🙂 🙂 . allerede nu er vi dog begyndt at tvivle på om det virker :o)  – ifølge vores pendulering skulle følgende hopper få hingsteføl : Kate, Sadie og Suzi en dreng  og Musie, Anastasia, Melodi og Matinique få hoppeføl, mens Destiny skulle være tom… 

Den 20 marts kunne vi byde hoppeføllet Dankirkeby Zoe´velkommen til verden, vi er superglade for at dette længe ventede føl blev en hoppe, da det jo ikke er muligt at forsøge sig igen med kombinationen Pennal Dreammaker x Dankirkeby Sadie. Et par dage senere kom endnu et hoppeføl, denne gang på Dankirkeby Matinique efter sec C hingsten Caebryn Harri QC, – rød med 4 sokker og det mest charmerende lille “knæk” på ørespidserne :o) , så nu er det bare at vente på resten.Dankirkeby Zoe´Dankirkeby Belle

I marts fik Signe også en ny pony, som afløser for Solo, der måtte aflives – valget var faldet på den 2 årige hingst Cwmesgair Jager Bomb, faktisk halvbror til vores Sadie – Jager vil få sin egen side under “bonusponyer”IMG_0974

JANUAR 2019

GODT NYTÅR – gulvet er støbt og fundablokkene er stablet, så snart kan Mie tage sin nye stald i brug – begge piger vil hermed bo i omegnen af Vigersted lidt uden for Ringsted. 2019 bliver også året hvor det vil blive begrænset hvor meget Suzi er at finde på mønstringsbanerne, idet næste generation ventes til juni <3.

Den.16 januar måtte vores opstalder Signe sige farvel til sin elskede Dankirkebys Solo (Taraco Fabio x Gwenllan Sabrina), da han var meget dårlig med stivkrampe :O( – han havde ca 14 dage forinden været formodet faldet på fold og pådraget sig en sår på størrelse med en krone, som vi selvfølgelig behandlede, som man gør med almindelige “overfladiske” skrammer – såret var på forsiden af den ene bagkode og efterfølgende har vi selvfølgelig tjekket for infektion mv, men der var ingen tegn på det…. Han virkede dog stadig lidt stiv i bagparten, så Signe havde bestilt Anja dyrlæge til kontrol af hans bækken mm, for at sikre sig om der skulle gøres noget ved det. Til morgen spiste han og tog glad for sig af wrappen, havde drukket vand i løbet af natten. så intet at bemærke, som skulle indikere en aflivning 5 timer senere…. Da han trækkes ud i gården, kan han dårligt gå, han hænger med hovedet og da Anja prøver at tvinge det i vejret, kan hun næsten ikke og ikke ret meget – han har tørre øjne og vender det hvide ud – har næsten ingen bevægelse i munden/mulen og Signe beslutter at han ikke skal prøve at fragtes med dyreambulance til landbohøjskolen – han er også så alment dårlig at han dør meget hurtigt under aflivningen, så han havde sikkert ikke nået derind. Solo var Signes hjerteven – hun overtog ham, da han var 1 år fordi hun allerede da havde haft kastet sin kærlighed på ham, når hun kom i stalden, for at hjælpe datteren Ida med hendes pony Dario og derfor var det naturligt at gøre et makkerpar ud af de to. Desværre blev det kun til et par år – jeg er helt sikker på Solo har nydt alt den kærlighed Signe har givet ham – hans flinke væsen vil blive savnet i stalden. Han blev knapt 4 år.

De kolde måneder skal nu bare gå, mens vi spændt venter på årets første føl – det første i ca. medio marts og 2 mere ret hurtigt derefter – vi venter 3 føl efter Pennal Dreammaker, som vil blive hans sidste afkom.

DECEMBER 2018

2018 har også budt på mange sjove, seriøse og hyggelige timer i samvær med ponyer, tøser og andet godtfolk – der skal være plads til både det seriøse, men bestemt også det sjove, skæve og hyggelige. 42988655_1993071664105068_2438039912151252992_n 41319341_1967594373319464_263703415652089856_n 41406731_1967578906654344_4347586155819040768_n 41325660_1967594656652769_3510011135883476992_n 40998491_1960849040660664_1833188803251011584_n 40684858_1960849603993941_6617487504310272000_n 36456991_1861567260588843_3572053634986278912_n 40094488_1949980261747542_1240631587264004096_n 40071136_1949985331747035_154403850952900608_n

November sluttede med at vi kunne byde hingsten SYNOD ROBBIE GEORGE velkommen til Danmark – han er efter palomino hingsten Kallistalogde Gold Rush, som er lavet på de dun linjer fra Trevallion og ud af hoppen Synod Rock-Crystal. Han er 18 måneder gammel og vi glæder os til at følge hans udvikling.

December startede med Mountain og Moorland Christmas Show, hvor Ida og Marie begge red en engelsk rideklasse og Suzi havde tilmeldt Dankirkebys Harry og Mie var i ringen med Dankirkebys Ellienor – ingen af disse føl faldt i dommernes smag, men begge føl havde en god oplevelse af at prøve at være med i byen. Christina havde tilmeldt Dankirkebys Lady in Red i partbred klassen.

Julefreden kunne herved sænke sig – Mie har midlertidig rykket sine 3 ponyer til Suzis stald, hvor de skal stå til Mie og Frederik har stalden klar i deres nye domicil i starten af 2019 – glædelig jul :o)

OKTOBER 2018

Så er sommeren forbi, ponyerne er kommet på stald i alle 3 lejre og fravænning af føllene er godt igang – hopperne nyder lidt fred fra de frække unger og imens er “bagningen” af næste års føl jo i fuld gang og de første forventes i slutningen af marts, hvis alt går vel !!

SEPTEMBER 2018

Vi havde 4 ponyer med til Welshforeningens Show på Store Hestedag, Melodi stod nr.3 af 4 – dommeren var helt klart til sec.C ponyer med meget fylde og store i størrelsen, så her passer Melodi ikke ind. Dylan vandt sin klasse, selv om han var eneste sec.C i klassen med en Welsh Cob hingst og vallak og Fantasy stod nr.3 af 5 tilmeldte sec.D hopper, mens Ellie ikke faldt i dommernes smag og ikke fik vist sin fantastiske bevægelse på dagen, så bedre helt næste gang – det var så også første gang hun var afsted til show :o).

40684343_1960833773995524_1767293104303374336_n 40650604_1960834597328775_833184506797096960_n fantasyst.hestedag

Søndag var der Mountain og Moorland med engelske rideklasser – både Ida/Dario og Marie/ Melodi startede dagen med en working hunter og blev begge diskvalificeret i klassen fordi ponyerne ikke ville springe :o> – bedre held næste gang …. Ida blev nr 5 ud af 5, igen slog nerverne klik for hende og hun viste et stift og tempoløst ridt på dagen, men vi håber hun på sigt får arbejdet på at kunne præstere og ride mindst, som hun kan på hjemmebane. Marie vandt sin klasse og blev desuden “Junior Best Performance”, så alt i alt endnu en dejlig dag i ponyernes tegn.

40998491_1960849040660664_1833188803251011584_n 40685632_1960849860660582_7048700773424693248_n 40684858_1960849603993941_6617487504310272000_n 36531930_1861592717252964_4847905736488910848_n

AUGUST 2018 August startede med at vi fik scannet vores hopper, for at sikre os at de var i fol. primært belv der udført scanning af vores cob hopper, ifolet med vores egen hingst Pennal Dreammaker og de 3 scannede var heldigvis alle i fol.

Det blev en svær dag, da vi skulle sige farvel eller på gensyn til vores 5 år gamle welsh Cob hingst Pennal Dreammaker – han havde pådraget sig en skade på øverste nakkehvirvel mellem 2013 og 2017, ingen ved hvordan – men faktum var at det ikke ville blive bedre og vi har i bedækningssæsonen kunne se at han til tider formentlig havde smerter ved bedækning af især mindre hopper – en hoppe måtte vi faktisk opgive at bedække med ham og derfor syntes vi han skulle have fred. Han ville måske have kunnet gå som foldbums de næste 15 år, men det syntes vi ikke var et værdigt liv for en stor dreng på 160 cm – at dagens højdepunkt skulle være ud og indlukning på fold – skaden var placeret lige der hvor grimen ligger bag ørene og ingen ved om han havde smerter bare ved trykket fra grime/trense osv., så det var ikke muligt at foretage sig ret meget med ham for at give ham lidt adspredelse og jeg som ejer (Malene) tog derfor beslutningen om at give ham fred – nu håber vi bare på at få 3 føl mere, der kan løfte arven efter ham og vise verden alt det han ikke fik mulighed for – RIP min store bløde Baby – savner usigeligt at se dit smukke hoved kigge ud over bokskanten mod gårdspladsen.

Valhallas Kiss-Me-Kate og hendes hingsteføl Dankirkebys Harry er kørt ud til Suzis matrikel, således at Kate kan fole hos Suzi i 2019. Mie har haft Dankirkebys Anastasia her en periode for at blev bedækket, så hun er ligeledes taget “hjem” til sin vante flok hos Mie.

Årets kåring fandt sted på Dorthealyst ved Knapstrup og vi har stadig ikke helt fået armene ned endnu .o) – Lørdag blev vores 19 år gamle sec C hingst stillet til kåring og blev som håbet kåret i 1.klasse med karakterer på 9 i type og 9 for skridt – trav og galop, ydermere mønstrede Lars Andersen ham til titlen som kåringens bedste hingst. Søndag bød på showklasser, her havde vi tilmeldt vores unge goldhoppe Dankirkebys Magic Melodi, men hun faldt ikke i dommerens smag og endte som nr 5 i en stærk hoppeklasse på 8 dyr. Mie mønstrede Dylan i sin klasse til klassevinder og Suzi overtog herefter tøjlen og han fik titlen hingste Champion sec.C og i sec C championatet fik han sløjfen som Supreme Champion Reserve til superhoppen Fjordglimts Lady Gaga, som senere på dagen blev BIS vinder, så vi er meget stolte af vores gamle dreng og pigerne klarede opgaven med håndtering af ham til UG.

JULI 2018

BJÄLSJÖGÅRD, Sverige foregik den 01.07 – vi ankom til pladsen ca 09.30 med Dankirkebys Magic Melodi og Gribsvads Dario i traileren – begge ponyer skulle både deltage i en showklasse og i en “open ridden”. Dario fik “sølv” i showklassen for sec.C vallakker, Ida gjorde det rigtigt fint i ringen, til trods for han var en anelse fræk. Melodi opnåede “guld”, Senior Champion Reserve sec.C og titlen Supreme Champion Reserve sec C.

Marie var taget på ridelejr, så vi havde allieret os med Carla fra Carleb dressage, som i sin tid stod for tilridningen af Melodi og de blev nr,2 i klassen, hvor Ida blev nr.4 på frække Dario.

36538045_1861637527248483_6930095315970162688_n 36533463_1861637420581827_6936409557845409792_n 36462913_1861638273915075_6633331372377243648_n

JUNI 2018

M&M for FUN, som foregik på Dorthealyst ved Mørkøv – vi have 4 ponyer med til show. Cwmesgair Destiny deltog i showklasse og opnåede 38 point, Mie var i ringen med hende – hun er bare så sød en pony, nem at vaske, transportere og have med. Suzi var samtidig i ringen med Dankirkebys Magic Melodi, der opnåede 40 point og derfor gik videre til championatet, deltog i konkurrencen om “bedst i race”, men rejsen endte der. Marie deltog i en “first ridden” junior og vandt sin klasse og gik videre til junior championatet – ud over det prøvede de kræfter med en “working hunter”, som er den engelske version af en spring klasse, her blev de nr.4. Ida havde Dario med i en “first ridden” og endte som nr. 4 – i showklassen for 5 års og ældre vallakker blev de nr.3 af 5. Karell Nyberg, vores welsh part bred hoppe blev nr. 2 i en open ridden med Suzi i sadlen… som altid en hyggelig dag i selskab med “ponyfolket”.

36531930_1861592717252964_4847905736488910848_n 36506490_1861567447255491_2332936809673129984_n 36476602_1861566683922234_2162022000627810304_n 36485839_1861567193922183_3632950339893723136_n 36456991_1861567260588843_3572053634986278912_n 36598405_1861567183922184_6531635656433598464_n

ROSKILDE DYRSKUE, hvor vi havde Dankirkebys Magic Melodi med, som fik 22 p i bedømmelsen fredag og med Marie i sadlen opnåede 41 point i gangartskonkurrencen. Som altid en hyggelig weekend i Welsh foreningens tegn, da vi blandt andet fredag aften var ca. 90 samlet til fællesspisning mellem staldene og vores race blev nr. 2 i stort set alle fælles konkurrencerne på tværs af racerne – hvilket må siges at være flot.

MAJ 2018

Dylan havde fødselsdag den 5 maj og fyldte 19 år – fandt en gammel video af ham, lavet i 2012 :o)

APRIL 2018

Når solen titter frem og spreder sin varme, så sker det endelig – hopperne foler :o) – vi havde i år hele 3 madammer sat til samme dato, den 05.04, men der skete ingenting. Vi havde sat kamera op i staldene, for første gang nogensinde og der blev holdt godt øje med Fanta (Gornoeth Fantasy) da hun den 12/4 begyndte med vokspropper og mælkeløb – så overraskelsen var MEGET STOR da Suzi tilfældigt får kigget på kameraet hos Kate (Valhallas Kiss-Me-Kate) og ser hun har folet – hun var tjekket et par timer før og havde ikke specielt spændt yver eller andre tegn, der skulle kunne indikere at hun havde tænkt sig at fole, så der blev vi “taget med bukserne nede” haha……….I boksen lå Dankirkebys Harry, rødbrun hingst og selv om Suzi umiddelbart var lidt skuffet over kønnet, kan alle se at hun er vild med ham, for han er så sød og tillidsfuld – meget “laid back” og Kate er en god mor og vi kan konstatere at Fredag den 13 ikke kun skal være kendt for noget dårligt. Ud over berigelsen ved Harry, er vi også så heldige, at vi har fået lov til at låne Kate en sæson mere af stutteri Valhalla, for at se om vi så får held til at få Suzis ønskede hoppeføl.

31166920_10215117057255552_2589430487063724032_n 31179974_10215117051215401_8808499335890206720_n

Lørdag den. 14 april folede Gornoeth Fantasy så endelig – hun fik et brunt hoppeføl, med en fin stjerne i panden, som Mie har besluttet skal hedde Dankirkebys Ellie. Hun var temmelig stor, så Mie hjalp lidt til undevejs – Fanta skal den næste periode gå tom og igang med ridningen igen når Ellie er fravænnet.

30712806_10213021778032949_302782099012714496_n 31073426_1778734142205489_3580852032064110815_n 31230495_1778734155538821_6754230395520056409_n

Vores sidste føl for i år blev en stor rød sec.C hingst med blis og 4 lige høje sokker, født den 17/4 – det var en hård omgang for Gribsvads Musie og vi måtte have dyrlægen ud, da hun blødte temmelig meget de første to døgn – heldigvis er hun frisk igen her en uge senere, men sjovt var det ikke at se den ellers madglade pony hverken ville spise eller drikke et par døgn – vi overvejer kraftigt om ikke bare den 15 årige dame, skal have lov til at gå på “pension” fra avlen og bare fungere som ride hygge pony for Rebecca, den ene af vores små ryttere her på stedet.

31189718_1778193952259508_4975012120353237128_n 31092095_1778193955592841_3812551630721521641_n

21 april drog vi til plageskue og hingste parade på Dorthealyst med Dylan – han blev ikke placeret, men vi havde et par gode timer afsted og han var super sød at have med i byen.

30743400_1776595732419330_4972955830790438561_n 30739434_1776767972402106_3271317540668961950_n 31165458_1777831755629061_1237644102973505169_n

MARTS 2018

Der var generalforsamling i Welshforeningen den 24 marts og her blev der uddelt medaljer til 11 dyr i foreningen og vores BRIMSTONE DYLAN modtog den ene af de 11 bronzemedaljer, selv om han kun havde været afsted til show 2 gange i 2017.

29512850_1750424285036475_5500588443042494508_n

JANUAR/ FEBRUAR 2018

GODT NYTÅR – der sker jo ikke meget på denne tid af året – vi er gået lidt i “vinter hi” og ser frem til lysere tider, når det ikke er så koldt at være ude… Dog er det hyggeligt ved aftentid, når vinden rusker i træerne og regnen drypper ned, at gå en runde i stalden og klø alle ponyerne bag ørene, sætte sig ved havebordet (som også er i vinter hi) med en kop kaffe og bare lytte til den stille rumsteren i boksene og ponyer der gumler tilfreds, mens kattene (7 stk) og hundene (4 stk) leger lystigt på staldgangene – det er “balsam for sjælen” og der er hurtigt gået et par timer i hyggeligt selskab.

DECEMBER 2017

Vores Show Sæson 2017 sluttede til Mountain & Moorland Christmas Show på Team Cape. Vi havde 5 ryttere og ponyer til start i engelske rideklasser og en enkel pony “in hand” klassen for 4 års.

Marie og Ida skulle starte i klassen “first ridden” uden galop for juniorer, Ida måtte udgå, da hun og Dario ikke var helt enige om tingene, Marie red Dankirkebys Magic Melodi og blev nr. 3 i klassen og med en rigtig fin beskrivelse og ros fra dommerne. I klassen “first ridden” uden galop for seniorer startede Suzi på sin partbred hoppen Karell Nyberg og red rigtigt flot, blev klassevinder – super flot præstation, når det er første gang hun er til start i “stævne regi”. Carla red vores sec C hoppe Cwmesgair Destiny og blev nr. to i klassen, også flot da hun kun havde siddet på hende en gang tidligere. Rebecca og Mie gik ind i klassen “leading rein”, men desværre som eneste deltagere, hvilket bevirkede at Gribsvads Musie var meget urolig over at være alene inde i ridehuset – Rebecca klarede det dog super fint og tog oplevelsen med god ro og sad så fint hele tiden.

Dankirkebys Magic Melodi skulle ind i klassen for 4 års welsh, hvor hun vandt sin klasse og blev senere Reserve Champion for 4 års på tværs af racerne, så vi var rigtigt godt tilfreds med dagen – men hårdt at have så mange med på samme tid.

IMG_3895IMG_3931IMG_3965    IMG_4078IMG_4092IMG_4068IMG_4124IMG_4105IMG_3957

IMG_4166 IMG_4153 IMG_4144

NOVEMBER 2017

Efteråret giver pladder på foldene og mudrede ponyer – kulde, blæst og regn – men også hyggelige eftermiddage og aftner i stalden, når mørket falder på – pigerne har redet eller bare nusset ponyer, så er det tid for kaffe og hygge omkring havebordet, som er rykket indendørs, til brug for “stald cafeen” :O)

Dankirkebys Matinique er vendt hjem til stutteriet, for at på sigt at kunne udfylde rollen som ridepony for Rebecca, når Musie om ikke så længe skal på “barsel”. Matinique er lavet på samme kombination som Magic Melodi, eneste forskel er grundfarven – hvor Matinique er rød, er Melodi sort – tak til Linda Schmidt for at dette kunne lade sig gøre.

mariemelowfun23513462_10213779707742650_260327954_n

OKTOBER 2017

Søndag den. 1 oktober startede Ida på Dario og Marie på Melodi deres første dressurstævne og de gennemførte programmet trods regn og for Idas vedkommende en lidt fræk pony 🙂 – stævnet var et lille lokalt et og de endte med en placering med henholdsvis 55 % til Ida og 64 % til Marie. Begge er dog klar på en ny udfordring i dressurverdenen, så det må vi jo kigge lidt nærmere på.

dressurstævne1 idadressurstævne mariedressurstævne

SEPTEMBER 2017

Fredag den. 8 september 2017 – dette er en af de sværeste opdateringer jeg endnu har lavet – idag mistede vi vores gamle dame på stedet Gwenllan Sabrina til akut tarmslyng, forløbet skete inden for få timer og trods dyrlægens indsats, stod hun ikke til at redde og selv om hun havde fået 2 forskellige slags tarmafslappende og en stor dosis smertestillende, kunne jeg se hun havde store smerter. Sabrina var så speciel og absolut en af mine ynglinge, det bånd af tillid vi efterhånden havde opnået var fantastisk og jeg håber jeg har givet hende nogle gode år her i DK, hvor hun fandt ud af at ikke alle mennesker vil ondt – ære være hendes minde – vil gemme hende i mit hjerte for evigt <3

21552392_1797194710310249_685743139_n

Lørdag den. 2 september – Welshforeningens Show, Store Hestedag. Suzi og Dankirkebys Magic Melodi var først i ringen, hvor de blev klassevinder – Suzi mønstrede til UG og Melow var flyvende 🙂 – Dylan og Lars Andersen skulle ind i næste klasse – de gjorde også en god figur og stod først, så endnu en klassevinder. I Sec.C championatet valgte dommer Richard Jones, fra Menai Stud, at Dylan skulle være Supreme Champion og datter, Melow Supreme Champion Reserve.

21192775_1549933035085602_5084063111378865515_n 21231732_1549933305085575_1836193890566675651_n 21314831_1549933165085589_4935582425162301458_n untitled30 untitled 21192637_1549933098418929_6015734018376037740_n 21271198_1549933278418911_7417992547383149575_n untitled 21231804_1549933148418924_6667711963385256596_n

Søndag den. 3 september var der Mountain og Moorland Show – Ida deltog på Dario og havde et fint ridt og fik desuden et stort ønske opfyldt, da hun var med i den store ring for at repræsentere welshracen i M&M præsentationen 🙂

21271258_1550779335000972_7683318324961341288_n AUGUST 2017 Torsdag den 10 august satte vi vores trailer af i Vejle og kørte sydpå, målet var International Welsh pony & Cob Show i Ermelo, Holland.

Vi skulle desuden møde vores nyerhvervelse, idet Owen Jones, Nebo Stud havde medbragt Welsh Sec.C hoppen, Cwmesgair Destiny fra Wales. Fredagen gik med at være et smut i Amsterdam, samt vask og klargøring af Destiny. Lørdag var showdag og vi endte som nr. 2 i klassen, selv om Suzi gjorde alt hvad hun kunne for at få hende til at vise lidt bevægelse :), skal vist lige trænes lidt… Men ud over det viste hun også at hun har et fantastisk temperament og tog ALT med ophøjet ro. Stutteri Fjordglimt havde hende med til Vejle på lastbilen søndag og vi landede i Ringsted sent søndag aften efter de sidste 150 km i vores egen trailer. Vel hjemme kunne hun forenes med sin mor, Gwenllan Sabrina, som hun ikke har set i næsten 5 år og med alt tydelighed har de vist os på fold at de bestemt husker hinanden og det har været en stor glæde 🙂 – en stor tak skal lyde til Pauline Jones, Cwmesgair Stud, Wales for at betro mig hende – er helt sikker på at jeg nok skal få megen glæde af hende <3.

IWSholland Destiny Internationalt show 2017 destinyholland1

Dankirkebys O´Malley er flyttet “hjemmefra” og er nu hos køber Ulla Steensen, som forhåbentlig får rigtig meget glæde af ham og da han bor lige i nabolaget, kan vi glædes ved at vi sikkert får ham at se jævnligt 🙂

IMG_6408

JUNI 2017

Roskilde dyrskue var først i juni – vi havde valgt at udstille Fantasy og føllet Dankirkebys O´Malley – Fantasy fik 22 p, som sidst hun var afsted til dyrskue.

M & M for FUN blev afholdt omkring Skt.Hans – Ida startede en rideklasse med galop, da hun har prøvet det en gang før og Marie startede en klasse uden galop, da det var hendes første stævne – begge piger gjorde det flot.

mariemelowfun2 mariemelowfun Idadariofun

Vi har efterhånden fået en del ponyer i arbejde, med hver deres rytter – det er fantastisk at følge deres “rejse” – deres hårde arbejde – høre deres latter og se deres begejstring når tingene lykkes 🙂 – Ida på 12 år med sin elskede og frække Dario, Marie 10 år, som er vores “bonus barn/barnebarn) på Melodi og vores nye 9 årige Rebecca, som er kommet igang med vores “gamle” avlshoppe Gribsvads Musie.

IMG_70671IMG_0188RebeccaMusie Mariedylan2 19247594_1472586052820301_8021599323796468037_n Marie synes det er lykken at få lov til at ride Dylan 🙂

MAJ 2017

farog rammer

I maj stod den på fotosession, da vi gerne inden dyrskuet i Roskilde opdaterer vores reklamerammer med lidt nye billeder og udskifter, hvis der har været ændringer i vores besætning – ungdyrene forandrer sig i takt med tiden osv. – alle må deltage i forberedelserne, så her er morfar i sving med at indsætte billeder og tekster :).

IMG_6441IMG_6529SadieIMG_6560KateIMG_6366IMG_6321 IMG_6281 ana

APRIL 2017

DM måling159Vi har længe ønsket os et stangmål og med den nye investering i hånden, måtte vi rundt og måle diverse ponyer – “lille” Anastasia på 2 år er pt.148 cm og stadig i fuld sving med at gro, kan vi se og vores Cob hingst Pennal Dreammaker, som runder 4 år om 14 dage, ligger pt. på 159 cm, så han ender ud i at være en rigtig stor dreng – kunne godt ende med at være DK største Cob hingst.

IMG_6049 IMG_6013 IMG_6048

8. april løb det årlige hingsteshow af stablen på Neble ryttergård ved Vordingborg og vi havde igen “støvet” den gamle af – han vandt sin klasse og gik videre til senior championatet. Vi havde et par dejlige timer i selskab med de andre Welsh nørder.

 MARTS 2017

Dankirkebys O´Malley2 Dankirkebys O´Malley

1.marts kom årets første føl og det første afkom efter vores Cobhingst Pennal Dreammaker, vi er yderst tilfredse med resultatet, sort hingste føl, som vil få navnet Dankirkebys O´Malley – O´Malley er solgt til Ulla W.Steensen, vi glæder os til at følge dem, når han flytter til Ulla´s adresse efter fravænning i efteråret og indtil da vil Ulla sandsynligvis være en flittig gæst på matriklen :o)

Ida deltog i weekenden i sin 2.engelske ride klasse til Mountain og Moorland show – ekvipagen blev 4/5, da Ida havde lidt problemer med Dario, som den dag havde valgt at være ret fræk :o), men bedre held næste gang og det har heldigvis ikke taget modet fra Ida, så hun fortsætter den gode træning med undervisning en gang ugentlig og prøver igen til sommer, når der bliver M & M for FUN i juni.

FEBRUAR 2017

IMG_5484 Valhallas Kiss – Me – Kate, som vi har lånt af Karen og Carl skal efter planen sættes i fol med Dreammaker i løbet af foråret, så Suzi kan få en Cob, hun er den eneste der ikke har en Cob, så det må være hendes tur IMG_5491  16996718_10209733558189508_1717716838_n      IMG_5486

Gwenllan Sabrina, hun runder 19 år i 2017, men er i fin form og vi glæder os til at se det første føl efter hende og Dreammaker omkring 1 april – Gornoeth Fantasy venter føl her sidst i februar, også efter Dreammaker – bliver også spændende at se :o)

IMG_5461 IMG_5459

Gribsvads Musie er ved at være i fin form igen, efter vi hentede hende hjem efter et “mislykket” salg i juni måned – man bliver så glad ved at se hende trives igen <3 – Suzi skulle lige se om hun var til at sætte sig op på (hun har kun haft rytter på få gange i sit 11 årige liv :o)

IMG_5576        IMG_5561    16976962_10209733556389463_1926240638_n

Pennal Dreammaker er lige vokset lidt igen, så nu satser vi på han begynder at fylde lidt bredde på også – han kan jo ikke blive ved med at gro opad :o) – han har et fantastisk temperament og er super cool – går dagligt på fold med Dario og Solo.

16997389_10209733558269510_920700914_n IMG_5477 Dankirkebys Anastasia udvikler sig rigtigt fornuftigt synes vi – hun er så nem at arbejde med og super cool ligegyldigt hvilke opgaver Mie kaster hende ud i. 17006299_10209733555949452_1006537078_n 16976840_10209733555829449_2100125721_n IMG_5556

Ida ELSKER simpelthen sin Dario, hun får undervisning et par gange om ugen af Malene fra stald Diva – det er dejligt nemt, for det er vores nabo og med 600 meter til ridehus og undervisning, trænes der flittigt. Vores egen ridebane er næsten klar, mangler toplaget og hegn omkring, men den kan allerede nu godt bruges i det små. Signe har megen fornøjelse af Solo, især hans “udbryder” tendenser, hvor han på mindre end 30 sekunder kan åbne slåen på sin boks :o), så nu er der monteret en ekstra.

NOVEMBER 2016 katedm1dm2

Suzi er begyndt så småt at arbejde med Valhallas Kiss-Me-Kate (Kate), hun er en kæmpe nussegøj og er frisk på det hele hun bliver budt :o) -også Dreammaker udvikler sig rigtigt dejligt, han er en sød “dreng” og Suzi kan efter få gange på ryggen af han, selv ride og delvis styre ham rundt i indhegningen. Dog glæder vi os meget til projekt ridebane er færdig på et tidspunkt – det bliver dejligt at have et fast sted til at arbejde med ponyerne.

SEPTEMBER 2016

I juni hentede vi Gribsvads Musie hjem igen – nu skal hun bare bruge sommeren til at komme tilbage i hendes normale form og så overvejer vi at ifole hende i 2017, men alt andet lige, så bliver Musie i vores varetægt fremover…

Ida har fået Dario hjem igen og det er dejligt at se at hun nu bare selv kan sadle op og ride uden hjælp, Carla har virkeligt gjort et super stykke arbejde med ham og Ida modtager nu undervisning hos Malene, Stald Diva. Dankirkebys Melodi(Melow) har ligeledes været i ridning hos Carla og returneret til Suzi og også her er der kommet en super pony ud af projektet – Melow skal nu have en “vokse pause” og planen er fra foråret 2017 at hun udlånes til en passende rytter, da hendes talent vil være spildt hos os.

melowogmarieDankirkebys Magic Melodi, 3 års sec.C hoppe med Marie 9 år

Vi er overbeviste om at både Gornoeth Fantasy og Gwenllan Sabrina er i fol med Pennal Dreammaker – begge hopper har ikke vist brust siden de blev bedækket i foråret. Det lykkedes dog ikke at få Valhallas Emma i fol, hun brød sig ikke synderligt om Dreammaker og derfor hentede Carl Trock hende hjem til Valhalla i august, men leverede i stedet hendes barnebarn Valhallas Kiss-Me-Kate, en som Emma stor og betydelig hoppe, så ud over at hun bedækkes i foråret 2017, er planen at Suzi kan benytte hende som ride dyr de næste par år, så det skal de nok få fornøjelse af begge to.

kateog-emma
Carl med Valhallas Emma(t.h)og barnebarn Valhallas Kiss-Me Kate

MAJ 2016 Dario er sendt i ridning hos Carla Nybo Bennedbæk, som på billederne har redet ham i ca 14 dage – det tegner rigtigt godt for hvilken pony Ida får hjem efter perioden hos Carla. IMG_2632IMG_2633 “Hof fotografen” = Suzi har også været forbi med kameraet og fået lidt nye skud i kassen af ponyerne. IMG_1115 IMG_1467 IMG_1449 APRIL 2016 IMG_0899IMG_1418IMG_1467

Welsh pony & cob avlen i DK havde arrangeret det årlige hingsteshow på Neble ryttergård – vi havde støvet den “gamle” af og teamet bestående af Mie, Ida Signe, Lars og jeg drog afsted. Han faldt i dommer Roger Davies(Hywi stud.) smag og blev klassevinder, senior  Champion og Supreme Champion, så det var en fantastisk dag. Tak til foreningen, samt sponsorer af de mange flotte gaver vi modtog og vi vil glæde os over den fine vandre pokal i tiden den er vores.

MARTS 2016

Solo er solgt til Signe Bering, Signe har kommet her stort set hver dag sammen med Ida(hendes datter), som ejer Gribsvads Dario og Signe har derfor ønsket sig en pony i fødselsdagsgave og så blev Solo hendes <3 – han bliver derfor på stutteriet i opstaldnings regi – det er jo også dejligt når man er nogle stykker der kan deles om arbejdet omkring ponyerne, så man ikke altid er lige så afhængig.

JANUAR 2016

Godt nytår…. 2016 vil for os blive et stille år, idet vi ikke venter nogen føl og det er helt med vilje, idet vi ikke vil avle, bare for at producere…. Planen er dog at ifole vore hopper til 2017, dels da vi har 3 meget forskellige Cob hopper i stalden pt og gerne vil teste, hvor den unge Cob hingst ligger bedst til i type. Dylan vil kunne modtage enkelte hopper udefra.

Dankirkebys Solo udvikler sig rigtigt positivt og er efterhånden en rigtig “kraftkarl” – har et dejligt lille ponyhoved, kraftige lemmer og rigtig god bevægelse. Han er ved at være klar til at forlade sin mor og er derfor til salg.

IMG_9730

Dankirkebys Lady in Red bliver en smart pony, sød og omgængelig, men med karisma og “se mig” attetude .o) Hun er fravænnet og er klar til at få en ny “bedste ven”.

Lady

DECEMBER 2015

Efteråret er gået med at fravænne Anastasia, der  har fået egen boks,mens Solo endnu går hos Sabrina pga pladsmangel pt. Suzi har sendt Lady i føl børnehave hos Rikke udenfor Karise. Gribsvads Musie var solgt, men vendte hjem igen kort tid efter, da hun åbenbart ikke indfriede købers forventninger og Dankirkebys Gabbie som samme køber havde erhvervet sig er ligeledes videresolgt, men er forhåbentlig landet sikkert hos Hanne i Rågeleje.

Der har også været tid til en enkel tur på “stubben”  Suzi på Valhallas Emma og Mie på Gornoeth Fantasy – ligesom Ida Bering, vores lille staldpige er begyndt at ride jævnligt på Gribsvads Dario (hendes Sec.C vallak).

IMG_9890tjekkiet 648

AUGUST 2015

Torsdag den.6 august blev to trailere læsset med ponyer og kursen sat mod Vilhelmsborg, hvor Internationalt Show skulle afholdes. I traileren med Suzi som fører havde vi medbragt partbred hoppen Karell Nyberg og hendes føl efter Dylan: Lady in Red. Den anden trailer medbragte Brimstone Dylan og hans datter på 2 år: D.Magic Melodi, så der var “lidt fest” i traileren de første kilometer, men eller gik turen rigtigt fint og især i lyset af at Dylan har det meget svært med at blive transporteret. Vi havde fået tildelt en fantastisk plads til ham, sammen med en af hopperne i den overdækkede vognport, med udsigt til gårdspladsen.

Først skulle Dankirkebys Magic Melodi i ringen – hun stod 4/4, da hun typemæssigt slet ikke lignede de andre i klassen, men Suzi fik ordene med på vejen ud af dommeren, at hun var en fin velgående pony og hun bare skulle have “tid” til at “sætte sig” lidt mere og som altid var hun fantastisk at have med i byen og tager alt med ophøjet ro.

Dylan havde selvfølgelig tabt en forsko, så to timer før han skulle i “ringen” fik vi hjælp af Jannick og Henrik Sloth, da Jannick havde en sko der passede og er beslagsmed…. De reddede virkeligt mit show – det ville have været så ærgerligt at skulle udgå, når Dylan nu var kommet helt til Jylland. Lars andersen, som mønstrede ham hele sæsonen 2013 var mødt op på Vilhelmsborg, showtrensen pudset osv… Suzi og jeg havde været rundt og “lure” på de andre og da de gik i ringen, satte jeg selv Dylan som nr.4, hvilket dommerne også gjorde. Ved deres individuelle mønstring, gav Lars den max gas, Dylan var “flyvende” og må erkende at Suzi og jeg kneb en tåre, da han blev placeret som nr.2 i det stærke felt og det er ingen skam at stå nr 2 til superhingsten :Springfield Dot Com, som iøvrigt gik hele vejen og indtog BIS reserve titlen.

Karell og Lady skulle herefter ind, Karell blev nr.4/4 – typerne i front var meget elegante og slet ikke som Karell, så Suzi var lidt ærgerlig over det, men til gengæld blev vi meget overrasket over Dankirkebys Lady in Red gjorde en fantastisk figur. :o) det lille røde hoppeføl, med selvtillid og ” lækkert hår” travede bare banen rundt sammen med Suzi og uden sin mor – hun vandt sin følklasse og endte som Reserve ungdyr Champion Partbred avlen, det eneste minus er at vi totalt glemte det samlede følchampionat :o(.

Lørdag aften hentede Johan Dylan og Melodi for at køre dem tilbage til Sjælland og deres tur gik fint hjem, mens Suzi og jeg gik til fest sammen med ca 500 welshfreaks – dejlig aften, fantastisk vejr hele weekenden og skønt selskab. Søndag pakkede vi traileren omkring middag og læssede Karell og Lady, for et vende hjem til Sjælland.

melowiws1Dylanladyiws4

JUNI 2015

Vi startede Juni med at Sabrina folede den.01.06.2015 – hingsteføl e: Taraco Fabio, han har fået navnet Dankirkebys Solo.

sabrinaføl til salg

Roskilde dyreskue, hvor Karell Nyberg blev bedømt hos pintoavlen og Lady in Red hos welshavlen – Karell fik 22 point. Mie havde Gornoeth Fantasy og D.Anastasia med – Fanta fik 22 point. Pigerne boede på dyreskuet hele weekenden, mens mor havde tjansen at passe “farmen” hjemme. Det var nogle trætte tøser, der vendte hjem efter en weekend i skuets tegn, med show, fest ved landboungdommen og trætte fødder.

fanta roskilde 2015

I slutningen af juni var vi til Mountain og Moorland Showet “for FUN” og havde valgt bare at medbringe Dankirkebys Magic Melodi, den sorte 2 års hoppe – sec-C e: Dylan, hun fik 40 point og blev klassevinder og var en drøm at have med i byen, trods sin unge alder.

melowmogm

MAJ 2015

Karell Nyberg folede et rødt hoppeføl e:Brimstone Dylan, sec.C hingsten her på stedet – hun er ud af en mor, der er 50% welsh og derfor er Lady 75 % welsh. Super smart og godt gående, med “her kommer jeg ” attetude – hun fik navnet: Lady in Red.

I maj gik en stor drøm i opfyldelse for os, idet vi fik lov til at låne en helt fantastisk hoppe af Stutteri Valhalla, nemlig mors yngling : Emma <3 – en grand old lady, der avlsmæssigt har bevist sit værd for hendes søde stutteri, med børn og børnebørn helt i front på show banerne og det bliver spændende at se, hvad der kan komme ud af hende, forhåbentligt i 2017. Planen er i alt fald at Suzi, skal have en ride Cob og mon ikke Valhallas Emma kan opfylde den drøm med sin størrelse på ca 157 cm.

APRIL 2015

Forår er føltid, men i år venter vi ingen sec.C føl, men i stedet 2 cob føl efter Taraco Fabio fra Stutteri Kildegaard ved Næstved. Dels avler Fabio sit eget skønne temperament videre til sine afkom og dels har han en fantastisk front, som vi mener især Fantasy ville være god at kombinere med, da hun er en smule tung i fronten.Så superspændende var det da hun skulle fole – Mie som jordemoder og mor sad ved hovedet af hende, da hun virkede meget tryg ved vores tilstedeværelse og Mie fik, som ønsket – et hoppeføl og derved også sit eget første welsh Cob føl, hun er navngivet: Dankirkebys Anastasia.

    FEBRUAR 2015

Vi sagde farvel til Kirkebys Dixie sidst i januar, hun har tjent os godt – især som ridedyr for Mie gennem de sidste 10 år, men også Suzi og mor har haft fornøjelsen af ture på hende – hun vil aldrig blive glemt. Dyrlægen mener hun var ca 23 år gammel, købt ved en hestehandler, folet et par afkom med fantastisk temperament, som Dixie selv – ære være hendes minde.

 26092007459-lille

FARVEL til 2014 og GODDAG til 2015

Godt nytår til alle… Her er følbasserne rejst til deres respektive nye hjem og Sabrina med hoppeføllet Sadie stadig hos Bent ved Næstved – det bliver spændende at få dem hjem igen og arbejde med Sadie, som ikke har været i hænder siden sin afrejse herfra, da Sabrina er meget beskyttende over sine føl og især over for mænd. Efter planen er hun ifol med Taraco Fabio, ligesom Gornoeth Fantasy også er. Den gamle pintohoppe Dixie er ikke så godt gående mere, virker lidt gnaven og trist – men ingen ved heller ikke med sikkerhed, hvad hendes alder reelt er, så tankerne vender nu mod, at hun snart skal have fred. 2015 er også året hvor den danske welshforening har 50 år jubilæum og vi er så småt igang med at planlægge hvilke dyr, der skal afsted til sæsonens skuer og shows.

SEPTEMBER 2014

Dankirkebys Matinique er solgt til Franz og Dankirkebys Gabbie flyttet til Christina på Stevns – vi ønsker begge ponyer held og lykke til – håber de vil bringe megen glæde.
Dario er kastereret uden komplikationer, så Ida er glad og fulgte operationen på nærmeste hold og alle er på stald igen om natten, dels for at fravænne føllene og så er det jo også ret hyggeligt med den daglige kontakt i stalden :o) kun Sabrina og Sadie, som stadig er hos Bent Thygesen er stadig ude om natten.

JULI 2014

Sabrina er til bedækning hos Stutteri Kildegaard ved Næstved, Bent har valgt at Taraco Fabio skulle bedække begge vores hopper i år og vi glæder os til at se resultatet i 2015.

Vi har overdraget Gribsvads Dario til vores lille trofaste hjælper på stedet og Ida Bering vil derfor få fornøjelsen af Dario i fremtiden –

vi tror de kan blive alletiders makkerpar og glæder os til at følge dem i fremtiden.

JUNI 2014

Den. 21.06. var der M & M for FUN ved Mørkøv – Suzi havde tilmeldt Gabbie og Karell, Karell blev nr. 4 i sin klasse og Gabbie nr. 2 i sin klasse, så vi var tilfredse. Desuden viste karell endnu engang at hun er gjort af godt stof, da hun blev møsntret til 42 p af Isabella på 12 år, det gik SÅ fint og ligeledes fik de den bedste tid i “handy- pony klassen” og Isabella kunne brøste sin af at modtage ærespræmien i denne klasse. Mie havde efteranmeldt Fantasy, da hun kom direkte fra bedækning hos Stutteri Kildegaard og vi var meget forbavsede over at det gik så godt, især da hoppen trådte Mies tå helt sort/blå inden de gik ind i klassen og her viste Mie at hun er SÅ sej, for hun løb Fantasy hele vejen, trods smerter og de opnåede titlerne : klassevinder, Res. Senior Champion, Res. Bedst i racen og endenlig titlen Reserve Best in Show 2014.

MAJ 2014

Så skete det endelig – det vi har ventet så længe på : Gwenllan Sabrina folede vores første Cob føl i 15 år og vi var så heldige at det blev en hoppe. Dankirkebys  Sadie er en “keeper” og vi glæder os meget til at se hvad hun kan udvikle sig til med tiden.

APRIL 2014

Alle hvalpe er afsat til gode hjem, så det gav lige lidt ro på “fronten” at komme af med dem. At Bailey så er kommet til, er en hel anden sag (blandingshund) som MÅTTE bo her. Ellers har vores lille ridepige til Maddie ringet rigtigt mange gange til Mie, for at høre om der var kommet føl og endelig skete det 🙂 Maddie folede den.16 april 2014, rød hoppe med 4 sokker og blis – Matinique sættes til salg. Musie folede den. 22 april 2014, rød hingst m/sokker og stjerneblis – Griffidd er solgt til Linda og vi håber hun får meget fornøjelse af ham i fremtiden.

Ida&Maddie                    D.Matinique – til salg                 D.Griffidd – solgt Dette er sådan I kan genkende os ude på showpladserne 🙂 Billede taget af Joan Grit til christmasshow 2013 MARTS 2014

Efter at have haft Maria Larsens 3 hopper opstaldet siden december, kunne vi i midten af februar tage “drengene” hjem igen, da Maria har fundet et sted nærmere hjemmet i Skælskør. Det er nu dejligt at have Dylan tilbage i sin vante plads – det er lidt som om han bare skal være der. Vores to sec. C hopper er godt runde nu og forventet foling er ca. april måned, mens Sabrina forventes at fole ca. 1 maj. Vi glæder os meget til at se resultaterne og håber alt går vel – det er trods alt det vigtigste. Suzi har flyttet Karell og Bandit nærmere kærestens hjem på Stevns, så hun ikke behøver at tage hertil hver dag og passe dem – det gav også lige lidt luft, så vi kunne tage de sidste ind fra løsdriften og alle står på stald. Ellers glæder vi os bare til foråret der er på vej – de lyse nætter og varmen.

Hvalpene er klar til at forlade “reden” nu – der er virkeligt run på, når man har 10 hunde ialt på matriklen 🙂

JANUAR 2014

Vi har besluttet at sætte et par af vore sec.C ungdyr til salg, dels da 2 års hingsten Gribsvads Dario er for tæt relateret til vores hopper og dels da vi venter føl igen er i 2014 efter samme kombination, som Gabbie er lavet ud af. Vi vægter dog hjem før pris og håber at kunne finde et godt sted til begge disse to søde ungdyr. Der kan læses mere om dem på egne sider.

Hvalpene trives og vokser – vil gerne ud af kassen nu og synes det er uretfærdigt, når de ikke må være i hele huset, så jo – dem har vi en del spas med :-), men de er nu søde …. Kom og kig, hvis du har brug for en Jack Russell …

DECEMBER 2013

I starten af december fik vi hentet Dario hos Bent Thygesen, Kildegaard – hvor han har været i børnehave, sammen med et par af hans plage og haft super godt af det, både mentalt og udviklingsmæssigt. Vi har dog ikke plads her på Kildetofte, så han er som Dylan rykket til Lars Andersen, Druebrogård – så vi derfor er helt hingstefri her på matriklen. Dylan skal rides en periode af Lars og så må vi se hvor det projekt ender. Vi har fået Rose, Star og Faith i stalden for en periode og det er det, som bevirker at der ikke er plads til “mine drenge”.

December ender med at vi har fået 4 tæver og 3 hanner på vores Jack Russell tæve, som vil være klar til at flytte hjemmefra sidst i marts – der vil løbende blive opdateret billeder af dem på FB, under min egen profil – det kan også være, der kommer et enkelt eller to her på siden.

Vi vil gerne ønske alle et godt nytår og håber vi ses der ude på showbanerne og skulle I have lyst til at aflægge os et besøg, er I velkomne.

NOVEMBER 2013

Athos er rejst hjemmefra, til Familien Muusmann, Haslev – vi håber de bliver glade for den lille mand og ønsker dem alt godt fremover. Begge vores hoppeføl er “flyttet” fra deres mødre og står nu i egen boks, især Gabbie synes dette er lidt tungt, men da hun æder fortrinligt selv og er ca. 7 måneder gammel, tror jeg hun overlever.

OKTOBER 2013

De fleste ponyer er på stald, vi mangler dog lige et par stykker, der går i vores løsdrift pt, da vi skal have lavet en rokade i stalden, når vores hingstestald er renoveret og Athos er flyttet til sine nye ejere ved Haslev. Dario skulle gerne komme hjem fra Bent Thygesen, Kildegaards Cobs – hvor han har tilbragt sommeren og efteråret i hingste”kindergarden”. Begge vores hoppeføl er ved at være fravænnet og kan tilbringe dagene ude på egen fold uden deres mødre.

Vi har tilmeldt årets sidste show, som vil være enden på en forrygende 2013 sæson, som har bragt os lidt rundt i det danske land og lidt i det svenske – mødt en masse dejlige mennesker og nydt det fællesskab, som vores ponyer giver.

Lørdag den. 30 november er Suzi tilmeldt “Clinic”, for engelske rideklasser på hendes pinto/WSPB og søndag den. 1 december går det så løs med det sidste show, hvor Mie vil medbringe sin trofaste Mademoiselle , Suzi sit sorte hoppeføl Melodi og jeg selv medbringer mit brune hoppeføl Gabbie – mest så de to “små” får muligheden for en oplevelse, bliver en erfaring rigere og vi får en hyggelig ponydag.

SEPTEMBER 2013

Dankirkebys Golden Athos er blevet kastereret, idet vi mener at han kan opnå et bedre liv som vallak og en lille piges yngling med tiden – vi har haft flere henvendelser på ham, men han skal nu lige komme sig oven på indgrebet, før han kan sendes væk herfra.

ST.HESTEDAG den. 8 september. Vi havde tilmeldt Fanta og Karell, men da der var uenighed om vaccinationsregler og Fanta endnu ikke var vaccineret, måtte vi trække hende til Mie´s store skuffelse. Karell var sat ind i en stor klasse af Cob hopper og stod, som vi forventede det, sidst i klassen, idet hun typemæssigt skiller sig meget ud fra Cobberne, så det var ikke overraskende. Men vi havde en dejlig dag i ponyernes tegn alligevel, trods placering og blæsevejr….

AUGUST 2013

RIKSüTSTÄlNING Sverige den.25 august. Vi havde tilmeldt Fanta og Dylan, samt Suzi´s WSPB (også kåret i pintoavlen). Vi trak Fanta, da hun jo just var ankommet til Danmark og pigerne kørte med Bent fra Kildegaard Welsh Cobs lørdag aften og havde Karell med og overnattede på pladsen. Lars ankom kl. 05.30 søndag morgen for at samle “mor” og Dylan op og køre turen til Hallandsåsen, hvor showet foregik.

Dylan blev klassevinder og fik guld, men gik ikke videre til BIS – Suzi og Karell klarede sig bedre og gik hele vejen og fik guld, klassevinder, Bedste WSPB og deltog i BIS, så Suzi var meget stolt af sin “plettede” 🙂

Sommerdage og ventetid 🙂 Vi ventede på at få vores to cobhopper hjem fra Wales – og dermed genoptage en epoke i vort lille stutteri, avl af cobs. Hopperne ankom d.24 august med Allan Pierce og lever op til vores forventninger iht. hvad vi har ønsket. Gornoeth Fantasy “Fanta” har vist sig at være utroligt sød, vehåndteret og cool – hun tager ALT med ophøjet ro og Mie er smil fra øre til øre. Det ser også umiddelbart ud til at Gwenllan Sabrina har klaret rejsen med UG og stadig er i fol, så vi venter det første cobføl i 15 år i 2014.

JULI 2013

Første show i juli den. 7 juli var Bjälsjögaard, Sverige, hvor Maddie og Melodi, var tilmeldt – oprindeligt havde jeg tilmeldt Dylan, men afmeldt igen, da jeg ikke kunne finde en lastbil at transportere ham i, efter de dårlige oplevelser vi har haft med at køre ham med trailer, han endte dog i en trailer alligevel – da min mønstrer Lars Andersen foreslog at vi prøvede at køre ham stående løs, som i en boks med kamera på, så vi kunne se ham under transporten og det fungerede super fint og han var hverken svedt eller bange for turen over Øresund. Dylan blev klassevinder med Guld, samt blev Junior Champion Reserve og Sec.C Champion Reserve – slået af Mie med Maddie, der gav den max gas og blev klassevinder med Guld, blev Junior Champion og Sec.C Champion – Melodi blev klassevinder og fik bronze.

Den. 13 juli blev der holdt M&M for FUN i de smukke rammer på Dorthealyst, igen kom Lars og hentede Dylan, pigerne var kørt afsted med alle de andre der skulle i ringen den pågældende dag. Maria Larsen, som har købt Renvarg Rose af os, havde ud over hende og Faith tilmeldt sin sec.B hoppe. Star stod 2.sidst i klassen, men hun er nu heller ikke en showhoppe, men gennemgående bare en super sød familiepony. Maddie stod 2/2, heller ikke hun faldt i dommerens smag, selv om hun gjorde hvad hun kunne, til trods for at græsbanen var så glat, at hun var nær faldet. Melodi efter Maddie og Dylan var heller ikke dommerens “kop” the, men føllet havde trods alt en god dag og er blevet en oplevelse rigere. Dylan gik det ikke bedre, han stod 6/7 – tror generelt at denne dommer mest var til mere rolige individer, men igen – man kan og skal ikke vinder hver gang og det er trods alt godt for Dylan at komme ud og gøres sig nogle erfaringer. Rose blev dog klassevinder, så den nye “ejer” Maria Larsen var glad, men det blev endnu bedre for hende – hoppe føllet, som hun fik af Rose 8 dage efter hun havde overtaget Rose, blev klassevinder, junior champion, bedste welsh pony og sidst men ikke mindst Best In Show, så det var glædestårer der løb over Marias kinder efter dette . vi er alle stolte af den lille røde Faith, som gjorde det så super godt – trods alt ikke hver dag men ser et føl blive BIS. Stort tillykke til Maria og Faith med det gode resultat. Athos blev klassevinder og da det var hans 2 show nogensinde, synes jeg han tog det super, super flot. Vi havde tilmeldt Musie og Gabbe, men måtte afmelde dem, da vores kørelejlighed meldt afbud fredag aften, men de to må vi bare have med en anden gang.

Tillykke til Team Thers med reserved BIS titlen til deres dejlige hoppe

JUNI 2013

Roskilde dyrskue 7-9 juni stod den på Roskilde Dyrskue, hvor Mademoiselle med føllet Magic Melodi og Dylan var tilmeldt, Mademoiselle fik en fin beskrivelse og 22 point. Dylan havde vi valgt at køre til pladsen fredag morgen, da vi ved han ikke er god til hverken traileren(efter hans trailermakker brækkede begge ben ved at tage bommen for et par år siden) eller at opholde sig fremmede steder. Lars Andersen var klar til at fremvise ham og han fik 23 point, selv om han var på kogepunktet over transporten og opholdet. Vi valgte efter kampen om hvem der skulle videre til at repræsentere welshracen ved sjællandspræmiehingsten, at lade dyrlægen give ham lidt beroligende, for at læsse ham og bringe ham hjem, i håbet om han fik en god tur tilbage til vandte omgivelser og det var en god disposition, for han var overhovedet ikke svedt da vi nåede hjem, selv om vi sagtens kunne mærke vi havde ham med i traileren.

Dylan 23 point                       Mademoiselle 22 point

Fyns junishow 1. juni var vi til Fyns Junishow ved Anderup, vi havde Gabbie og Musie med, Gabbie stod 3/6 og var bedste sec.C føl. Vi nåede ikke frem til Musie´s klasse i tide, da vores kørelejlighed havde problemer med at starte, men vi fik en god vurdering af dommeren af Musie, efter showet og havde en dejlig dag i ponyernes tegn.

Kunsten at mønstre føl          D. Gabbie                                G. Musie Da vi læssede Musie og Gabbie af her på Kildetofte, blev G.Dario læsset og er taget på sommergræs og “børnehave” hos Bent Thygesen – vi har ikke selv andre plage her, han kan tumle med, så det bliver super godt for ham at have nogle andre at bruge sine kræfter på.